Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Credit negative για την Ισπανία τα επίπεδα ρεκόρ των NPLs των τραπεζών - Κίνδυνος νέας επιδείνωσης των assets τους

Moody's - Credit negative για την Ισπανία τα επίπεδα ρεκόρ των NPLs των τραπεζών - Κίνδυνος νέας επιδείνωσης των assets τους
Στις 21 Φεβρουαρίου η Moody's αναβάθμισε σε Baa2, από Baa3 προηγουμένως, την αξιολόγηση της Ισπανίας
Kινδύνους για την αξιολόγηση της ισπανικής οικονομίας ενέχουν τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία έχουν ανέλθει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ισπανικών τραπεζών.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέα ειδική έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Μοοdy's, παρακολουθώντας τo outlook της Ισπανίας.
"Τα νέα επίπεδα ρεκόρ των NPLs των ισπανικών τραπεζών είναι credit negative", επισημαίνει χαρακτηριστικά η Moody's.
Yπενθυμίζεται εδώ πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Bank of Spain, η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας, για τον Δεκέμβριο του 2013, το ποσοστό των NPLs των ισπανικών τραπεζών ανήλθε σε νέο ιστορικό ρεκόρ και συγκεκριμένα στο 13,6%.
"Η άνοδος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ισπανικών τραπεζών αποδεικνύει την εξής πραγματικότητα: Οι αντοχές των ισπανικών τραπεζών απέναντι στους κινδύνους νέας επιδείνωσης της ποιότητας των assets τους ολοένα και μειώνονται", σχολιάζει η Moody's.  
Kαι προειδοποιεί πως η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας παραμένει εξαιρετικά ευάλωτη σε τυχόν νέα, οικονομικά σοκ.
Να σημειωθεί εδώ πως στις 21 Φεβρουαρίου, η Moody's αναβάθμισε σε Baa2, από Baa3 προηγουμένως, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας, με θετικό outlook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης