Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Fitch - Έρχεται επιπλέον πτώση 16% στις τιμές ακινήτων στην Ελλάδα - Αβέβαιο το καθεστώς φορολόγησης στο ελληνικό real estate

Fitch - Έρχεται επιπλέον πτώση 16% στις τιμές ακινήτων στην Ελλάδα - Αβέβαιο το καθεστώς φορολόγησης στο ελληνικό real estate
Oι τιμές ακινήτων στην Ελλάδα έχουν ήδη υποχωρήσει κατά 34% - κατά μέσο όρο - από τα υψηλά του 2008
Nέα μείωση στις τιμές ακινήτων στην Ελλάδα έως και 16% από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα, ειδική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Όπως επισημαίνει η Fitch, οι τιμές ακινήτων στην Ελλάδα έχουν ήδη υποχωρήσει κατά 34% - κατά μέσο όρο - από τα υψηλά του 2008. Ωστόσο, υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω υποχώρηση, την οποία ο οίκος την τοποθετεί στο 16% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Αιτία της περαιτέρω υποχώρησης των τιμών ακινήτων είναι οι επιπτώσεις της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η αβεβαιότητα για τη φορολόγηση του ελληνικού real estate.
Όπως προσθέτει η Fitch, η διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων μπορεί να αποτελέσει κύρια μέθοδο για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε εκείνες να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υψηλά ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.
Όπως γνωστοποιεί μέσω της νέας έκθεσής της η Fitch, προχώρησε σε αναθεώρηση των κριτηρίων, σύμφωνα με τα οποία αποτιμά τον πιστωτικό κίνδυνο λόγω των στεγαστικών δανείων. Ο οίκος καθησυχάζει πως η αναθεώρηση των κριτηρίων δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στις αξιολογήσεις των ελληνικών τίτλων που συνδέονται με τα στεγαστικά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης