Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανήσυχος ο Λευκός Οίκος για το ενδεχόμενο Grexit - Πιθανός ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ

tags :
Ανήσυχος ο Λευκός Οίκος για το ενδεχόμενο Grexit - Πιθανός ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ
"H επίλυση της κατάστασης πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι προς το συμφέρον όλων"
Ανήσυχος για το ενδεχόμενο ενός Grexit εμφανίστηκε ο Λευκός Οίκος, προειδοποιώντας για τις άγνωστες συνέπειες μίας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Josh Earnest εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως εξήγησε, ανησυχούμε «για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία, και για όσα πράγματα συμβάλλουν σε κάποια μεταβλητότητα στη διεθνή οικονομία και έχουν συχνά αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ».
«Αυτός είναι ο λόγος που έχετε δει τόση πολλή εμπλοκή από το Υπουργείο Οικονομικών.
Προσπαθούμε να φέρουμε τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλουν στην αστάθεια είτε στην ευρωπαϊκή οικονομία είτε στην παγκόσμια οικονομία» σημείωσε ο J. Earnest, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του «Έθνους» στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου.
«Ο πρόεδρος Obama είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτό το θέμα στην G7 και συνεχίζουμε να είμαστε ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η επίλυση της κατάστασης πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι προς το συμφέρον όλων των μερών που συμμετέχουν στις συνομιλίες» εξήγησε εν συνεχεία.
«Οπότε ελπίζουμε ότι θα πετύχουν» σημείωσε ο J. Earnest.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης