Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deutsche Welle: Εντείνεται η δυσαρέσκεια των Σοσιαλδημοκρατών στο Schaeuble για τα περί Grexit και παραίτησης

tags :
Deutsche Welle: Εντείνεται η δυσαρέσκεια των Σοσιαλδημοκρατών στο Schaeuble για τα περί Grexit και παραίτησης
Οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν απολέσει την ευρωπαϊκή πυξίδα τους αναφέρουν οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες
Στην εντεινόμενη δυσαρέσκεια των Σοσιαλδημοκρατών στο πρόσωπο του Wolfgang Schaeuble με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση για Grexit αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η Deutsche Welle.
«Όταν την περασμένη Παρασκευή η Angela Merkel ευχαριστούσε από το βήμα της Βουλής τον υπουργό της επί των Οικονομικών για τη συμβολή του στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, το χειροκρότημα ήταν έντονο και παρατεταμένο.
Εντούτοις, προερχόταν μόνον από την πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).
Προφανώς οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες δεν είχαν λόγο να επευφημήσουν τον Schaeuble.
Η δυσαρέσκειά στο πρόσωπό του εντείνεται όχι μόνον εξαιτίας της διαφιλονικούμενης πρότασής του για ένα 5ετές "τάιμ άουτ" της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και εξαιτίας της προειδοποίησής του περί παραίτησης σε περίπτωση που δεχθεί πιέσεις για αποφάσεις αντίθετες με τα πολιτικά του πιστεύω» αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των Σοσιαλδημοκρατών, Ralf Stegner, ο οποίος υποστήριξε πως «το παιχνίδι με υποτιθέμενα σχέδια παραίτησης βοηθά εξίσου λίγο όσο και το διαρκές φλερτ του Schaeuble με τα πλεονεκτήματα ενός Grexit».
«Η συμπεριφορά του υπ. Οικονομικών καταδεικνύει ότι η CDU/CSU έχει απολέσει την ευρωπαϊκή πυξίδα της» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Schaeuble σε συνέντευξη του στο Spiegel είχε υπογραμμίσει ότι αν δεχθεί πιέσεις για να λάβει αποφάσεις που δεν είναι συμβατές με τα πολιτικά του πιστεύω, θα επιλέξει να παραιτηθεί.
«Η ευθύνη που έχουν οι πολιτικοί πηγάζει από τις θέσεις που κατέχουν.
Κανείς δεν μπορεί να τους πιέσει να λάβουν αποφάσεις που δεν συνάδουν με τα πιστεύω τους.
Σε περίπτωση που κάποιος το προσπαθούσε, θα μπορούσα να πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσω να με απαλλάξει των καθηκόντων μου» τόνισε ο Schaeuble, ο οποίος πάντως σε ερώτηση για το εάν σκέπτεται να παραιτηθεί, απάντησε «όχι, πως σας ήρθε τέτοια ιδέα»;
Στο θέμα αναφέρθηκε και η καγκελάριος Merkel στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή στη δημόσια τηλεόραση.
Ερωτηθείσα για τα σενάρια παραίτησης του Schaeuble, η Merkel δήλωσε «ότι σε μένα δεν ήρθε κανείς να υποβάλει την παραίτησή του και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης