Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle – Ένα success story εν μέσω κρίσης… οι ελληνικές επιχειρήσεις start up – Mείζον πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας

Deutsche Welle – Ένα success story εν μέσω κρίσης… οι ελληνικές επιχειρήσεις start up – Mείζον πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας
Mόλις το 10% καταφέρνει να επιβιώσει
Ως ένα…  success story εν μέσω κρίσης, χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις start up, το γερμανικό πρακτορείο Deutsche Welle, το οποίο κάνει λόγο για μία απτή ένδειξη βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας.
Το 2014 θα συνιστά ένας έτος γεμάτο θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία. Μεταξύ των «χαρούμενων» ειδήσεων συγκαταλέγεται και η έκρηξη των λεγόμενων επιχειρήσεων start up.
Όπως επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο, αν και δεν αποδεικνύει την ανάκαμψη και την αναδιάρθρωση της οικονομίας, ο μεγάλος ρυθμός των επιχειρήσεων start up συνιστά ένα θετικό σημάδι. Οι εν λόγω επιχειρήσεις ξεπετάγονται ως… μανιτάρια, παρά το γεγονός πως το 90% εξ αυτών καταφέρνουν να επιβιώσουν ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα.
Πρόσφατα, αρκετές νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις κατάφεραν όχι μόνο να εισβάλλουν στην ελληνική αγορά, αλλά και να επεκταθούν και στο… εξωτερικό.
Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Taxibeat, η οποία αποτελεί μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία συνδέει τους χρήστες με τους διαθέσιμους οδηγούς ταξί.
Ωστόσο, όπως και προαναφέρθηκε παρά το μεγάλο αριθμό των νέων επιχειρήσεων, περιορισμένος αριθμός καταφέρνει να επιβιώσει. Κύριο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη κεφαλαίων και ρευστότητας.
Σημειώνεται πως ως επιχειρήσεις start up ορίζονται οι νέες, καινοτόμες και φιλόδοξες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης