Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Ήπια ανοδική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Ήπια ανοδική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές
Ανησυχίες προκαλεί στις αγορές το σενάριο εκλογής Τραμπ μετά και την παρέμβασή του για τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ θα είναι στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση.
Αν και δεν αναμένεται αλλαγή στο ύψος των επιτοκίων, οι δηλώσεις ίσως φανερώσουν την πρόθεση για την πορεία των επιτοκίων στο υπόλοιπο του έτους.
Έτσι αναλυτές περιμένουν πως το Χ.Α. σήμερα θα κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ εκτιμούν ότι μπορεί να καταγραφεί μία ήπια αντίδραση μετά την υποχώρηση των προηγούμενων ημερών.
Επιπλέον, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών.
Μετά τις ανησυχίες για επιβολή δασμών, αλλά και υποτίμησης του δολαρίου, από μία πιθανή εκλογή κυβέρνησης Τραμπ, οι δηλώσεις του αμερικανού υποψηφίου αναφορικά με τα επιτόκια και η αναφορά στον πρόεδρο της FED να μην κάνει κάποια μείωση μέχρι να γίνουν οι εκλογές, προσθέτουν επιπλέον ανησυχίες στις αγορές.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Ίλυδα θα διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,019 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε ότι η αγορά θα προσπαθήσει να μειώσει κάποιες από τις πρόσφατες απώλειές της, αλλά δεν αναμένουμε σημαντικές κινήσεις τιμών, καθώς οι ανησυχίες για την πολιτική των ΗΠΑ, από μία πιθανή εκλογή κυβέρνησης Τραμπ διατηρούν υπό έλεγχο τη διάθεση ρίσκου.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι η αγορά θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές λόγω έλλειψης εγχώριων καταλυτών.

Beta
Η εγχώρια αγορά ενδέχεται να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών λόγω των ανακοινώσεων της ΕΚΤ σχετικά με τη νομισματική πολιτική και τις προοπτικές των επιτοκίων για το υπόλοιπο του έτους.

Κύκλος
Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones αλλά ξεπούλημα στους τεχνολογικούς κολοσσούς ελέω της ρητορικής Τραμπ. Στις 1456 μονάδες του Γ.∆. η πλησιέστερη αντίσταση, στις 1434 μονάδες εντοπίζεται η πλησιέστερη ισχυρή και κρίσιμη στήριξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης